marți, 29 septembrie 2009

Mobile Internet fără abonament

Să zicem că vrei să mergi undeva în vacanţă, nu vrei să te relaxezi chiar total pentru că vrei să ţii legătura cu prietenii pe internet dacă tot ţi-ai cumpărat laptop, dar acolo nu ai internet. Dacă vrei internet mobil ai două opţiuni oferite pe piaţă: ori plăteşti de îţi sar ochii din cap când vezi factura, ori îţi faci abonament de internet mobil la Vodafone, Orange etc. pe termen de cel puţin un an... deci e inconvenabil să plăteşti un an pentru 2-3 săptămâni.

Vodafone are o eroare în sistem doar pentru cartele de care poţi profita: dacă ai Mobile Internet (permite accesarea internetului pe mobil şi pe calculator care are conectat la el modemul telefonului mobil) activat şi apoi activezi Internetul pe mobil (permite accesarea internetului doar de pe telefonul mobil), dacă accesezi internetul cu setările de Mobile Internet, nu vei fi taxat (să nu zic jecmănit) pentru accesarea Mobile Internet, ci se va considera de către sistem că ai accesat internet prin Internetul pe mobil.

Internetul pe mobil de la Vodafone costă 4 Euro/lună şi include 500 MB de trafic, suficient pentru chat, email, ştiri, dar bineînţeles, insuficient pentru a sta toată ziua pe Youtube şi pe alte site-uri cu muzică şi poze multe.

Cum se procedează, pas cu pas pentru cei novice:

1. Îţi iei o cartelă de Vodafone, dacă nu ai deja...
2. Suni la relaţii cu clienţii (*222) şi ceri să ţi se activeze Mobile Internet pentru că vrei să accesezi internetul cu ajutorul lui telefon legat la calculator care să funcţioneze ca modem. Nu le cereţi asistenţă tehnică, spuneţi că vă descurcaţi în continuare, chiar dacă vi se oferă; asistenţa tehnică o puteţi vedea mai jos.
3. Mai suni o dată la relaţii cu clienţii şi cereţi să vi se activeze Internet pe mobil. Trebuie să aveţi pe cartelă 4 Euro credit cel puţin, bineînţeles, care vor fi retraşi pentru serviciul ăsta. Oricum, când cumpăraţi cartela există atâta credit.
4. Instalaţi modemul telefonului pe calculator (pentru Nokia: Nokia PC Suite, pentru alte mărci căutaţi softul pe site-urile oficiale ale lor dacă nu v-a fost oferit un CD când aţi cumpărat telefonul).
5. Pentru Windows XP în limba engleză (pentru alte sisteme de operare faceţi ceva similar): intraţi în Control Panel (apoi daţi click pe Switch to Classic View, sus în stânga, dacă nu apare bineînţeles deja Switch to Category View), apoi intraţi în Network Connections, alegeţi Create a new connection (sus - stânga), apare New Connection Wizard - Next, bifaţi Connect to internet - Next, bifaţi Set up my connection manually - Next, bifaţi Connect using a dial-up modem - Next, (dacă apare o listă de modemuri alegeţi modemul care va fi folosit, adică modemul telefonului mobil), la ISP name scrieţi Vodafone (nu contează practic ce scrieţi, e doar numele care îl daţi conexiunii) – Next, la Phone number scrieţi *99# - Next, la User name scrieţi internet.pre.vodafone.ro , la Password scrieţi vodafone , la Confirm password tot vodafone , bineînţeles, lăsaţi ce e acolo bifat – Next, bifaţi Add a shortcut to this connection to my desktop – Finish. Apare fereastra de conectare, nu daţi încă Dial pentru conectare, daţi Cancel, mai trebuie setat ceva la modem pentru a funcţiona internetul.
6. Pentru setarea modemului: intraţi iar în Control Panel – Administrative Tools – Computer Management – Device Manager – dublu click pe Modems – dublu click pe modemul telefonului – Advanced , la Extra initialization commands scrieţi
at+cgdcont=1,"ip","internet.pre.vodafone.ro"
– OK. (dacă veţi conecta telefonul prin cablu USB la calculator, conectaţi-l întotdeauna prin acelaşi port USB, dacă nu, va trebui să urmaţi iar acest pas)
7. Dublu click pe shortcutul de conectare la Vodafone ( sau Start – Connect to – alegeţi conexiunea creată la pasul 5), Dial şi sunteţi conectat la internet.
Cam atât.

Dacă vreţi să faceţi economie de trafic, descărcaţi ultima versiune de Opera care are serviciul Turbo Opera care „comprimă datele” înainte să le recepţionaţi (imaginile de pe site-uri vor avea o calitate mai slabă) şi messengerul Pidgin. Pentru a bloca pe Opera reclamele care fac trafic aiurea urmaţi instrucţiunile de la http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block.
De asemenea, puteţi dezactiva update-urile automate de Windows, de antivirus sau de oricare alt program.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu